Witlofsoep met paddenstoelen en walnoten
Witlofsoep met paddenstoelen en walnoten

Soep

Witlofsoep met paddenstoelen en walnoten

  • Soep
  • 4 personen
  • 291 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml groentebouillon
200 ml room
25 g gedroogde paddenstoelen (porcini)
4 stronken witlof, schoongemaakt en fijngesneden
2 el walnoten, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Week de paddenstoelen ca. 30 minuten in 200 ml warm water. Laat ze uitlekken in een vergiet (weekvocht opvangen) en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Breng de bouillon met de room aan de kook en voeg de paddenstoelen en witlof toe. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Roer het weekvocht en de walnoten door de soep en laat nog 1 minuut trekken.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.