Witlof met peer en blauwe kaas
Witlof met peer en blauwe kaas

Voorgerecht

Witlof met peer en blauwe kaas

  • Voorgerecht
  • 2 personen
  • 64 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g blauwschimmelkaas, in blokjes
100 ml balsamicoazijn
1 stevige peer
1 stronkje witlof

BEreidings wijze

  1. Kook de balsamico in tot je 2 eetlepels over hebt.
  2. Schil de peer en snijd het vruchtvlees brunoise (in blokjes van ½ cm).
  3. Beleg de witlofschuitjes met peer en blauwe kaas en besprenkel met de ingekookte balsamico.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Een Viognier uitbundig geurende naar bloemen en rijpe abrikoos. Doordat de druiven dichtbij de kust zijn geplant, beschikt deze wijn over voldoende frisse tonen die nodig zijn voor de peer en witlof!