Warme aardappelsalade met paddenstoelen
Warme aardappelsalade met paddenstoelen

Salade

Warme aardappelsalade met paddenstoelen

  • Salade
  • 4 personen
  • 295 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g vastkokende aardappelen, met schil in grove blokjes
175 g paddenstoelenmix, in reepjes
100 g waterkers
85 g blauwschimmel geitenkaas
50 g pecannoten, geroosterd
2 rode ui, ieder in 6 partjes
3 el olijfolie
1 el grove mosterd
1 el rode wijnazijn

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng 1 eetlepel olijfolie door de aardappelen en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de aardappelen 20 minuten. Voeg nu de partjes ui toe en hussel door elkaar. Bak nog eens 20 minuten totdat de aardappelen mooi goudbruin zijn en de uien zacht en enigszins gekaramelliseerd.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesneden paddenstoelen zo’n 5 minuten.
  4. Meng ondertussen voor de dressing de overgebleven eetlepel olijfolie met de mosterd, de azijn en een eetlepel water.
  5. Meng de warme aardappels en uien met de dressing, paddenstoelen, pecannoten. Hussel er nu luchtig de waterkers doorheen.
  6. Verdeel over 4 borden en verkruimel de blauwe kaas erover.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst