Volkoren penne met venkel
Volkoren penne met venkel

Hoofdgerecht

Volkoren penne met venkel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 680 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gepelde tomaten (blik)
170 g volkoren penne
160 g tonijn in water
25 g rozijnen
2 rode uien
2 venkel
1 romatomaat
1 teentje knoflook
½ rode peper
2 el balsamicoazijn
1 el bakolie
1 el olijfolie extra vierge
Kaneel naar smaak

BEreidings wijze

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn (houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, gepelde tomaten en tonijn erdoor. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel olijfolie extra vierge erover.
  4. Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.

Boodschappen lijst

Tips

De saus is ook heel eg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes. Dit recept is afkomstig van Ekomenu