Volkoren couscous met nectarine
Volkoren couscous met nectarine

Hoofdgerecht

Volkoren couscous met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 598 kcal / portie

Ingrediënten lijst

180 g vega balletjes
130 g volkoren couscous
25 g hazelnoten
1 venkel
½ Salanova sla of kropsla
½ nectarine
2 el citroensap
1 el olijfolie extra vierge
1 el bakolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  2. Was de nectarines en snijd klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken.
  3. Meng de nectarines, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
  4. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de couscous.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Hak grof en strooi over de couscous.
  6. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vega balletjes in 3-5 minuten gaar. Serveer de couscoussalade met de rode biet haverballetjes en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Lekker met fijngesneden koriander en munt.