Hoofdgerecht
Volkoren couscous met nectarine
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 598 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 180 g vega balletjes
- • 130 g volkoren couscous
- • 25 g hazelnoten
- • 1 venkel
- • ½ Salanova sla of kropsla
- • ½ nectarine
- • 2 el citroensap
- • 1 el olijfolie extra vierge
- • 1 el bakolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
- Was de nectarines en snijd klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken.
- Meng de nectarines, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
- Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de couscous.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Hak grof en strooi over de couscous.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vega balletjes in 3-5 minuten gaar. Serveer de couscoussalade met de rode biet haverballetjes en garneer met fijngesneden venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Mediterrane balletjes
3,79 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Lekker met fijngesneden koriander en munt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!