Verse tagliatelle met zalm
Verse tagliatelle met zalm

Hoofdgerecht

Verse tagliatelle met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 924 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g verse tagliatelle
125 g warm gerookte zalmsnippers
50 g pecorino romano, versgeraspt
10 kappertjes, gehalveerd
5 artisjokharten, in partjes
6 el olijfolie
Klein handje platte peterselie, fijngehakt
½ citroen, alleen de rasp
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Kook de tagliatelle beetgaar zoals op de verpakking staat vermeld, giet af en doe weer terug in de warme kookpan.
  2. Hussel er meteen de olijfolie, kappertjes, artisjok en geraspte citroenschil door en maak op smaak met zout en peper.
  3. Schep op 4 borden en verdeel de pecorino, de zalmsnippers en de peterselie erover.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: de Grillo Viognier wijn van Santa Trese is fijn te combineren met deze tagliatelle met zalm. Het is een ronde en sappige witte wijn met body, fruit en een kruidige ondertoon. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021