Soep
Venkelsoep met haverdrink
- • Soep
- • 4 personen
- • 75 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g venkel, gewassen en in blokjes
- • 200 ml haverdrink
- • 2 tenen knoflook, gepeld
- • 1 groentebouillonblokje
- • 2 el verse dragon, grof gehakt
- • Handvol zonnebloem- en pompoenpitjes, geroosterd en gehakt
- • Kneepje citroensap
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Doe de venkel in een soeppan samen met de haverdrink, de knoflook en het groentebouillonblokje. Vul aan met net zoveel water tot het net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag, kook voor ca. 20 minuten.
- Pureer de soep glad met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper en een beetje citroensap.
- Schenk de soep in vier kommetjes en garneer met verse gehakte dragon en pitjes.
Boodschappen lijst
- Haverdrink
3,29 1 LITER
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!