Venkel-zalmburgers
Venkel-zalmburgers

Hoofdgerecht

Venkel-zalmburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 651 kcal / portie

Ingrediënten lijst

160 g warm gerookte zalmsnippers
150 g paneermeel
1 grote venkelknol, zeer fijn geschaafd
1 ei
3 el olijfolie
1 el mosterd
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Voeg venkel, mosterd, ei, flink wat zwarte peper en het paneermeel toe aan de zalm en meng goed. Vorm er 4 burgers van.
  2. verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers ca. 7 minuten. Keer halverwege. Garneer eventueel met wat venkelgroen.

Boodschappen lijst

  • product
    Venkel

    2,69 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Fijne mosterd

    2,49 170 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Paneermeel

    2,39 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Wijntip! Cava Savia: doordat de zalmburger vol en 'vettig' van smaak is, wordt het lastig deze te domineren met wijn. Om ervoor te zorgen dat wijnen niet te zuur worden, kun je hier het beste een bubbel bij drinken. Die prikt namelijk door het 'vette laagje' van het gerecht heen. Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente