Noedels met asperge, paprika en taugé
Noedels met asperge, paprika en taugé

Hoofdgerecht

Noedels met asperge, paprika en taugé

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 511 kcal / portie

Ingrediënten lijst

280 g ramen boekweit shiitake
250 g taugé
200 ml groentebouillon (koud)
16 witte asperges, geschild en harde uiteinden eraf
6 bosui, in ringetjes
2 rode paprika's, in reepjes
2 cm gember, geschild en fijngehakt
2 handjes cashewnoten, grof gehakt
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el maiszetmeel
1 el wokolie
2 tl sesamolie
Optioneel: sesamzaad voor erover

BEreidings wijze

  1. Breng ruim water aan de kook en laat de asperges hierin 8 minuten koken; draai het vuur uit en laat ze zo nog 5 minuten nagaren.
  2. Roer intussen een gladde saus van de groentebouillon met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en het maiszetmeel.
  3. Haal de asperges met een knijper of schuimspaan uit de pan (het kookvocht wordt nog gebruikt). Laat ze even afkoelen en snijd dan in stukken.
  4. Verhit de wokolie in een bakpan en roerbak de paprika, gember en asperges ca. 3 minuten. Voeg de saus toe, breng aan de kook, draai het vuur na 1 minuut doorkoken laag en bak al roerend tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het aspergewater.
  6. Voeg de taugé toe aan het groentemengsel en bak heel kort mee.
  7. Meng de afgegoten noedels door de groenten. Verdeel over kommen of borden. Bestrooi met bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.