Vegan wentelteefjes-muffins
Vegan wentelteefjes-muffins

Lunch

Vegan wentelteefjes-muffins

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 ml sojaroom
125 ml sojamelk met vanillesmaak
1 el maïzena
3 el bloem
3 el kaneel
10 plakjes licht volkorenbrood
ahornsiroop naar smaak
1 bakje plantaardige kokosyoghurt
rasp + 1 sap van 1 limoen
1 zakje vanillesuiker
200 g gemengd vers rood fruit: zoals aardbeien, rode bessen, frambozen, bramen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de room, melk, maïzena, bloem en kaneel door elkaar. Maak op smaak met een scheutje ahornsiroop.
  3. Haal het brood door het beslag en verdeel deze over de muffinvormpjes.
  4. Bak 10 minuten en laat iets afkoelen.
  5. Klop ondertussen de kokosyoghurt, limoenrasp en vanillesuiker door elkaar en schep dit in de wentelteefjes.
  6. Decoreer met het bosfruit.

Boodschappen lijst

Tips

Dit is een recept uit het boek 'De gezonde bourgondiër'. In de lente van 2019 is het boek uitgeroepen tot 'Lekker Vega Kookboek van het Jaar'. 'De gezonde bourgondiër' is te koop in onze Ekoplaza winkels.