Vegan vanille-ijs met miso-kletskop
Vegan vanille-ijs met miso-kletskop

Dessert

Vegan vanille-ijs met miso-kletskop

  • Dessert
  • 4 personen
  • 530 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml vegan vanille-ijs
KLETSKOPPEN:
85 g poedersuiker
30 g (zwart) sesamzaad
25 g bloem
25 g plantaardige margarine, gesmolten
2 el sinaasappelsap
1 tl mugi miso + extra voor over het ijs

BEreidings wijze

  1. Roer alle ingrediënten voor de kletskoppen door elkaar en laat het mengsel een half uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Neem steeds een theelepel van het kletskopbeslag en smeer dit uit op bakpapier tot dunne cirkels.
  3. Bak de kletskoppen 5 tot 9 minuten in de oven (houd goed in de gaten). Laat afkoelen op de plaat.
  4. Bewaar de kletskoppen luchtdicht tot je ze gaat serveren. Serveer met vanille-ijs met daarop een schepje miso.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021