Vegan salami-aardappelsalade
Vegan salami-aardappelsalade

Salade

Vegan salami-aardappelsalade

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

SAUS:
20 g plantaardige room
70 g plantaardige yoghurt
25 g korrelige mosterd
2 el appelazijn
2 el olijfolie
1 tl ahornsiroop
1 tl knoflookpoeder
½ tl zwarte peper
½ tl zout
SALADE:
1 pak Wheaty vegan salami
650 g aardappelen
100 g gekookte erwten
1 rode ui
1 lente ui
3 komkommers
1 handvol walnoten
1 handvol verse rucola

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer tot een gladde massa.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 7 mm dik. Plaats de plakjes in een grote pan, giet water tot ze volledig bedekt zijn.
  3. Voeg een snufje zout toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten sudderen totdat de aardappelschijfjes gaar zijn, maar nog steeds stevig genoeg dat ze niet uit elkaar vallen.
  4. Leg de plakjes vervolgens onmiddellijk in koud water om het kookproces te stoppen. Tap vervolgens voorzichtig af.
  5. Schil de rode ui en snijd deze in dunne plakjes. Hak de lente-uitjes , snij de komkommers in dunne plakjes.
  6. Doe de aardappelen in een grote kom en voeg erwten, uien, komkommers, grof gehakte walnoten, rucola en de saus toe.
  7. Meng voorzichtig om de saus gelijkmatig te verdelen. Snijd de vleeswaren in stukjes en voeg ze toe aan de salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkosmtig van Wheaty