Vanillehangop met steranijs en rabarber
Vanillehangop met steranijs en rabarber

Dessert

Vanillehangop met steranijs en rabarber

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g Griekse yoghurt
500 g rabarber, gewassen en in stukken van 5 cm
100 g kokosbloesemsuiker
50 ml honing
2 steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, in lengte doorgesneden en merg uitgeschraapt
4 el gembersiroop

BEreidings wijze

  1. Bekleed een zeef of vergiet met een uitgespoelde, schone theedoek en hang boven een diepe kom.
  2. Meng vanillemerg, honing, gembersiroop en steranijs door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in de theedoek en zet afgedekt ca. 8 uur in de koelkast.
  3. Laat de rabarber met de suiker en het kaneelstokje in een pannetje op laag vuur slinken tot een zachte massa. Haal daarna het kaneelstokje eruit en zet het vuur uit.
  4. Schep de hangop uit de theedoek en verwijder de steranijs.
  5. Verdeel de hangop over 4 kommetjes en serveer met lauwwarme rabarber.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer