Udon met hartige shiitake-saus
Udon met hartige shiitake-saus

Hoofdgerecht

Udon met hartige shiitake-saus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 pak udon (250 g)
25 g shiitake koshin
50 g sengiri daikon
1 el sesamolie
3 rode uien
100 g taugé
optioneel:
1 bosui
voor de saus:
3 el sesamolie
5 el tamari
1 el genmai miso
2 teentjes knoflook
5-10 el water

BEreidings wijze

  1. Laat de shiitake minimaal 2 uur weken (bij voorkeur een hele nacht). Laat de sengiri daikon 10 minuten weken. Kook de udon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de rode uien fijn. Doe 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak de uien glazig. Snijd de geweekte shiitake in plakjes en voeg ze toe aan de uien. Pers de knoflook en doe ze vervolgens alle ingrediënten voor de saus bij het shiitakemengsel en meng tot de dikte zoals een sausje is. Voeg evt. extra water of tamari toe. Voeg op het allerlaatste moment de taugé en evt. bosui toe en roer nog 1 minuut door.
  3. Leg de udon op een bord, samen met de sengiri daikon en het shiitake mengsel. Garneer met gesneden bosui en/of taugé.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Terrasana