Bakken
Tulband met bambukoffie en noten
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- • 250 g boter, op kamertemperatuur
- • 200 g kokosbloesemsuiker
- • 150 g gemengde noten
- • 5 eieren
- • 4 el bambu, gezeefd
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een tulbandvorm of gewone cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
- Klop de boter met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichte massa met een mixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe; klop tot elk ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
- Meng, met de mixer aan, het zelfrijzend bakmeel en de Bambu lepel voor lepel door het beslag. Spatel ca. 100 gram van de gehakte noten luchtig door het beslag.
- Schep het cakebeslag in de vorm, schuif in de oven en bak in ongeveer een uur gaar. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat een kwartier in de vorm afkoelen en stort dan op een schaal of groot bord.
- Strooi de rest van de noten op de nog warme, beetje plakkerige cake. Bewaar na het afkoelen luchtdicht.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
5,49 330 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,69 250 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Bambu
6,49 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
3,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!