Tortilla bakjes
Tortilla bakjes

Hoofdgerecht

Tortilla bakjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 804 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 tortilla’s
400 g mixed beans
300 g rundergehakt
200 g maïs
2 blikken tomatenblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 el kokosolie
½ tl komijn
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de oven voor op 180 C.
  2. Smeer de tortilla’s in met wat kokosolie en een halve theelepel komijn. Snijd de tortilla’s in tot het midden, vouw tot een hoorntje. Vouw ze dan in een ovenvast schaaltje. Bak ze tien minuten tot ze stevig en knapperig zijn.
  3. Verhit wat kokosolie in een wok of hapjespan. Fruit daarin de ui en knoflook op laag vuur.
  4. Draai het vuur wat hoger. Doe het rundergehakt in de pan en bak het rul.
  5. Voeg de tomatenblokjes, mais en de bonen toe. Schep door elkaar en verhit door en door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de chili con carne in de tortillabakjes.

Boodschappen lijst