Lunch
Torentjes van aubergine margherita
- • Lunch
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 ml tomatensaus
- • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- • 2 aubergines, in 24 dunne plakken
- • 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
- • Handvol verse basilicumblaadjes
- • Olijfolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kwast de aubergineplakjes aan weerszijden in met olijfolie en bak ze in de koeken-of grillpan aan beide kanten bruin en gaar. Gebruik eventueel meerdere pannen om sneller te werken. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg 8 plakjes aubergine op een stuk bakpapier in een platte ovenschaal. Beleg met mozzarella en een schepje tomatensaus. Bestrooi met parmezaan en basilicum. Herhaal dit zodat je torentjes krijgt en sluit af met een plakje aubergine en wat geraspte kaas.
- Bak de torentjes ca. 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Boodschappen lijst
- Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Passata basilicum
2,89 700 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 8 torentjes Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!