Torentjes van aubergine margherita
Torentjes van aubergine margherita

Lunch

Torentjes van aubergine margherita

  • Lunch
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

250 ml tomatensaus
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 aubergines, in 24 dunne plakken
1 bol mozzarella, in dunne plakjes
Handvol verse basilicumblaadjes
Olijfolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kwast de aubergineplakjes aan weerszijden in met olijfolie en bak ze in de koeken-of grillpan aan beide kanten bruin en gaar. Gebruik eventueel meerdere pannen om sneller te werken. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg 8 plakjes aubergine op een stuk bakpapier in een platte ovenschaal. Beleg met mozzarella en een schepje tomatensaus. Bestrooi met parmezaan en basilicum. Herhaal dit zodat je torentjes krijgt en sluit af met een plakje aubergine en wat geraspte kaas.
  4. Bak de torentjes ca. 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 8 torentjes Dit recept komt uit Lekker Weten Lente