Tomatensambal
Tomatensambal

Sauzen & dressings

Tomatensambal

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

6 tomaten, in stukjes (zonder zaadjes en vocht)
5 sjalotten, gepeld en fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
4 rode pepers, zaadlijsten eruit en fijngesneden
2 plakken verse gember
Stukje limoenschil van ca. 4 cm
4 el plantaardige olie
2 tl limoensap
1 tl groentebouillon
Zout

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook ca. 5 minuten op laag vuur.
  2. Voeg de pepers, plakken gember en limoenschil toe en bak nog eens 5 minuten.
  3. Doe de tomatenstukjes en de groentebouillon erbij en laat alles 10 minuten sudderen. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen. Breng de sambal op smaak met zout en vers limoensap. Verwijder voor het serveren de plakken gember en de limoenschil.

Boodschappen lijst

Tips

Breng de sambal op smaak met zout en limoensap. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente