Tofuburgers
Tofuburgers

Lunch

Tofuburgers

  • Lunch
  • 4 personen
  • 515 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g gekookte pasta, in kleine stukjes
200 g tofu basilicum
3 eieren
1 bosui + extra voor erover, in dunne ringen
3 el chilisaus
3 el mayonaise
3 el limoensap
3 el verse basilicum, gehakt
2 el olijfolie
1 el gedroogde tomaatjes
2 tl arrowroot
Handvol rucola
Zout
Ook nodig: bakringen of koekjesuitsteekringen

BEreidings wijze

  1. Klop de eieren los met de chilisaus. Meng de tofu, arrowroot, basilicum, bosui en een snufje zout erdoor, en vervolgens de pasta, kappertjes en de olijven.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en leg er 2 of 4 ringen in (bakringen/koekjes uitsteekringen). Vul ze tot de helft met het tofumengsel. Bak tot de burgers goudbruin zijn. Haal ze uit de pan (houd warm) en herhaal met de rest van het mengsel.
  3. Garneer de burgers met bosui, gedroogde tomatenreepjes en rucola. Serveer met een sausje van limoensap vermengd met mayonaise.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer