Tajine met pompoen en cavolo nero
Tajine met pompoen en cavolo nero

Hoofdgerecht

Tajine met pompoen en cavolo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 452 kcal / portie

Ingrediënten lijst

ghee, 2 el
pompoen, 250 g, geschild en in grote blokken gesneden
ui, 1, in halve ringen
knoflook, 1 teen, geperst
laurier, 1 blaadje
komijnpoeder, 1 tl
korianderpoeder, 2 tl
kaneel, 1 tl
kurkuma, ½ tl
gepelde tomaten, 1x blik à 400 gr
kikkererwten, 2x blik à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
harissa, 1 el
groentebouillon, 1 lt
Cavolo nero, 200 g, in reepjes gesneden
feta, 100 g, verkruimeld
koriander, vers, handvol blaadjes
limoen, 1 in partjes gesneden

BEreidings wijze

  1. Verhit een grote pan met de ghee en laat deze smelten. Bak hierin de pompoen, ui en knoflook op laag vuur zo’n 15 minuten of totdat de groente zacht begint te worden, maar niet bruin.
  2. Voeg nu de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu de tomaten, kikkererwten, harissa en bouillon toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  3. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken totdat het vocht is ingekookt.
  4. Voeg nu de cavolo nero toe en laat 2 minute meekoken.
  5. Serveer de stoof met wat verkruimelde feta, koriander en een partje limoen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst