Taco's met vegan döner
Taco's met vegan döner

Hoofdgerecht

Taco's met vegan döner

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

100 g vegan kebab
45 g maiskorrels
4 tortilla's
½ rode paprika
½ groene paprika
¼ rode ui
1 el citroensap
1 tl chilipoeder
Klein bosje verse koriander
GEPUREERDE BONEN:
250 g rode bonen (blik), uitgelekt
½ rode ui
½ teentje knoflook
1 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Hak de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen, 40 ml water, sojasaus, paprika, zout en peper toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  3. Pureer het mengsel met een aardappelstamper om een ​​puree te krijgen die wat textuur heeft.
  4. Was, ontkern en snij de rode en groene paprika's in kleine blokjes. Hak de rode ui fijn.
  5. Meng de mais, chipotle, citroensap en vegan kebab in een kom. Fruit het geheel in een pan met wat olie.
  6. Vul de tortilla's met een royale portie frijoles refritos en het kebabmengsel om de taco's te bereiden. Garneer met verse koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Wheaty