Spruitjessoep met pecannoten en koriander
Spruitjessoep met pecannoten en koriander

Soep

Spruitjessoep met pecannoten en koriander

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
500 g spruiten, schoongemaakt
50 g pecannoten, geroosterd en klein gehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 el olie
2 el grof gesneden koriander + extra voor erover

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en de spruitjes toe en roerbak ca. 5 minuten.
  2. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Kook ca. 5 minuten zachtjes door.
  3. Voeg de koriander toe en maak alles fijn met de staafmixer.
  4. Garneer de soep met de gehakte pecannoten en eventueel wat koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.