Spinazietaart met feta
Spinazietaart met feta

Hoofdgerecht

Spinazietaart met feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 468 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g spinazie
150 g feta
2 eieren
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, in dunne halve ringen
½ pak filodeeg
2 el pijnboompitten
2 el boter, gesmolten + extra om in te vetten
2 el olijfolie
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl kaneel
5 takjes munt, fijngehakt
Zout & peper
Ook nodig: springvorm van 22 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de ui totdat deze zacht is. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak 1 minuut mee.
  2. Doe de spinazie in delen erbij en laat slinken. Stort het mengsel in een grote vergiet en laat afkoelen. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Meng de feta, munt, pijnboompitten en losgeklopte eieren door het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 22 cm in met boter. Bekleed de springvorm met een laag filodeeg. Smeer de deeglaag in met gesmolten boter en leg er nog een laag filodeeg op. Herhaal dit. Je hebt dus 3 lagen deeg.
  5. Schep het spinazie-fetamengsel in de vorm en verdeel over de bodem. Klap het overhangende deeg over de vulling. Als de vulling niet helemaal bedekt wordt door deeg, scheur dan nog een vel filodeeg in stukken en bedek daar de vulling losjes mee. Zorg dat er nergens een enkele laag deeg is, maar minstens twee lagen. Bestrijk de bovenkant met boter.
  6. Bak de taart 30-35 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin en krokant is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021