Spinaziesoep met basilicum en croutons
Spinaziesoep met basilicum en croutons

Soep

Spinaziesoep met basilicum en croutons

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

900 ml groentebouillon
500 g spinazie
100 ml sojaroom of crème fraîche
2 sneetjes witbrood, zonder korst in kleine blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, kleingesneden
2 el olijfolie
Handjevol basilicum, grof gesneden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Besprenkel de blokjes brood met 1 el olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de oven. Dit duurt circa 5 minuten, schud ze gedurende die tijd af en toe om. Laat de croutons afkoelen.
  3. Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Giet de bouillon en de room of crème fraîche erbij en breng aan de kook. Roer er vervolgens de spinazie en basilicum door. Laat de spinazie slinken.
  5. Maal met een staafmixer het geheel tot een gladde soep en laat de soep nog 5 . 10 minuten doorkoken.
  6. Serveer de croutons er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2013.