Sperziebonen in sinaasappel gemberdressing
Sperziebonen in sinaasappel gemberdressing

Bijgerecht

Sperziebonen in sinaasappel gemberdressing

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g sperziebonen, panklaar gemaakt
1 sinaasappel, sap + rasp
3 el sojasaus
2 el gembersiroop
1 el sesamolie

BEreidings wijze

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water. Spoel gelijk met koud water af tot ze helemaal koud zijn en niet kunnen doorgaren. Laat uitlekken.
  2. Meng het sinaasappelsap, de rasp (klein beetje achterhouden voor garnering), sojasaus, gembersiroop en de sesamolie door elkaar.
  3. Schep de marinade door de boontjes en laat ongeveer een half uur intrekken.
  4. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden rasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest