Speltpasta met broccolipesto
Speltpasta met broccolipesto

Hoofdgerecht

Speltpasta met broccolipesto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g speltpasta
500 g broccoli, in stukken
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
6 el olijfolie
1 citroen, sap en rasp
1 teentje knoflook
1 tl zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Maak intussen een grove pesto in de keukenmachine/blender/staafmixer van de broccoli, samen met de parmezaan, citroenrasp- en sap, knoflook, zout en olijfolie.
  4. Meng de broccolipesto en de pijnboompitjes door de afgegoten pasta en doe over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met extra pijnboompitjes en parmezaan en bak in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente