Bloemkoolsoep met currypasta
Bloemkoolsoep met currypasta

Soep

Bloemkoolsoep met currypasta

  • Soep
  • 4 personen
  • 131 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
1 bloemkool, in roosjes
1 aardappel, geschild en in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
3 el olie
1 el currypasta
Handje peterselie, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de bleekselderij, ui en bloemkoolroosjes even aan.
  2. Overgiet de groenten met bouillon, voeg de aardappel toe en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en roer de peterselie erdoorheen.
  4. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin al roerende de currypasta tot de geuren en smaken loskomen.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en druppel de curry-olie erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.