Shakshuka-bloemkool bowl
Shakshuka-bloemkool bowl

Hoofdgerecht

Shakshuka-bloemkool bowl

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 280 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gepelde (cherry)tomaten (blik)
4 eieren
2 paprika's
1 teen knoflook
1 ui
½ bloemkool
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen cayennepeper
Optioneel: verse peterselie, hummus en brood voor erbij

BEreidings wijze

  1. Snipper de ui en fruit deze een aantal minuten in 1 eetlepel olie in een grote hapjespan.
  2. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Bak de paprika kort met de ui mee. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, de gemalen komijn, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de tomaten uit blik en een flinke snuf zeezout toe. Breek de tomaatjes met een houten lepel en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
  3. Maak ondertussen de bloemkool schoon. Snijd in kleine roosjes en voeg deze toe aan de tomatensaus. Verwarm de saus vervolgens nog 8 minuten (of totdat de bloemkool gaar is) op middelhoog vuur.
  4. Breng de saus eventueel op smaak met extra zeezout of zwarte peper en maak 4 holtes in de saus. Breek de eieren in de holtes. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in 4-6 minuten (voor eieren met een zachte dooier) zachtjes garen in de saus.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer de shakshuka met fijngehakte peterselie, hummus en eventueel brood naar wens.