Hoofdgerecht
Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 522 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g broccoli, in kleine roosjes
- • 200 g schelpjespasta
- • 50 g hazelnoten, grof gehakt
- • 50 g oud witbrood, verkruimeld
- • 5 ansjovisfilets + 1 el olie uit het potje
- • 4 tenen knoflook, in hele dunne plakjes
- • 1 rode peper, in dunne halve ringetjes
- • ½ citroen, rasp + sap
- • 4 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit 3 el van de olijfolie samen met de lepel ansjovisolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en het citroensap toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in de over
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli toe aan de kokende pasta wanneer deze nog 4 minuten moet koken. gebleven olijfolie knapperig.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Boodschappen lijst
- Spelt schelpjes
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,19 78 GRAM
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - RAW Hazelnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!