Samosas met spinazie
Samosas met spinazie

Voorgerecht

Samosas met spinazie

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g samosa's
400 g spinazie, gehakt
30 g boter
2 sjalotten
1 teentje knoflook
Scheutje kokosmelk
2-3 el witte wijn
2 el geroosterd amandelschaafsel
1 el meel
1 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder

BEreidings wijze

  1. Schil en hak de sjalotjes fijn. Pers de knoflook. Laat de boter smelten in een pan en voeg de sjalotjes en knoflook toe. Breng op smaak met kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder.
  2. Bestuif met bloem en blus af met witte wijn. Voeg wat kokosmelk toe en laat 5 minuten sudderen in open pan.
  3. Voeg de spinazie toe en breng aan de kook. Breng op smaak met limoen- of citroensmaak en zout & peper. Garneer met de geroosterde amandelen.
  4. Verwarm de samosa's in een pan of oven en serveer met de spinazie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Soto