Salade van rode biet en tempeh
Salade van rode biet en tempeh

Salade

Salade van rode biet en tempeh

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g tempeh, in blokjes van 1½ cm
100 g haricots verts, beetgaar en in stukjes
75 g rucola, gehakt
4 gekookte bieten
4 sneetjes zuurdesembrood, in blokjes
2 wortelen, gekookt
5 el witte tahin
3 el ume pasta
3 el rijststroop
2 el shoyu
Snufje chilipoeder
Zeezout

BEreidings wijze

  1. Snijd de bieten in blokjes van 1½ centimeter. Snijd de wortel in 1 cm dikke halve maantjes.
  2. Frituur de tempehblokjes 3 tot 5 minuten of tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  3. Frituur de blokjes brood 1 tot 2 minuten tot ze krokant zijn.
  4. Doe de tempeh samen met de rijststroop, shoyu en chilipoeder in een kom en meng goed.
  5. Klop de tahin, ume-pasta en 6 eetl. water in een kommetje goed door (mayonaise-achtige structuur).
  6. Voeg de groenten, de blokjes brood, rucola en dressing bij de tempeh en schep voorzichtig door elkaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente