Salade van bleekselderij, peer en waterkers
Salade van bleekselderij, peer en waterkers

Salade

Salade van bleekselderij, peer en waterkers

  • Salade
  • 4 personen
  • 257 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g gewelde dadels, in reepjes
50 g fenegriekkaas, in blokjes
50 g amandelen met vlies
6 stengels bleekselderij, in boogjes
1 conference peer, geschild en in kleine blokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 bosje waterkers, gewassen en gedroogd
2 el witte wijnazijn
Scheut olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud regelmatig om. Zet opzij.
  2. Klop een vinaigrette van de azijn met het sjalotje en giet er al kloppend een goede scheut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hussel de bleekselderij en peer met vinaigrette naar smaak in een kom. Meng de amandelen, de dadels, de kaas en de waterkers erdoorheen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer