Salade niçoise met makreel
Salade niçoise met makreel

Salade

Salade niçoise met makreel

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g sperziebonen
100 g zwarte olijven
4 tomaten, in kwarten
4 eieren, gekookt, gepeld en in kwarten
4 zoete aardappelen, beetgaar gekookt en in plakjes
4 ansjovisfilets
1 blikje makreelfilet
DRESSING:
3 halfgedroogde tomaatjes, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
4 el zonnebloemolie
2 el frambozenazijn
1 tl ahornsiroop
Handje basilicum, in reepjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2. Meng de aardappelen, sperziebonen, tomaten en olijven met de dressing.
  3. Schep in een mooie schaal en leg de stukken ei, makreel en ansjovis erbovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer