Runderrollade met orzo en paddenstoelen-stroganoff
Runderrollade met orzo en paddenstoelen-stroganoff

Hoofdgerecht

Runderrollade met orzo en paddenstoelen-stroganoff

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal / portie

Ingrediënten lijst

runderrollade 1 (ca. 400 à 500 g)
boter 25 g
zonnebloemolie 2 el + 1 el
orzo 300 g
ui 2, in halve ringen
knoflook 2, gehakt
shiitake 300 g, in plakjes
rode paprika 2, in reepjes
gerookte paprikapoeder 2 tl
chilipoeder 1 tl
tijm 4 takjes, blaadjes afgerist
tomatenpuree 2 el
room 200 ml
zout en peper
peterselie 4 el gehakt

BEreidings wijze

  1. Haal de rollade een uur voor de bereiding uit de koeling om op kamertemperatuur te komen. Dep de rollade droog. Check of de rollade al is gekruid en zo niet, wrijf hem dan in met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Braad de rollade aan alle zijden aan in de boter en 2 eetlepels olie. Zorg dat het vet niet verbrandt. Leg de rollade op een rooster in het midden van de oven. Zet er een bak onder om het bakvet op te vangen. Bedruip de rollade elke tien minuten met het bakvet. De rollade kan naar wens rood of rosé worden gebraden. Voor de exacte bereidingstijd maakt het gewicht niet veel uit; de rollade moet 20 tot 25 minuten in de oven staan of houd een kerntemperatuur van 55 à 60 graden aan voor een medium gebakken rollade.
  3. Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedekt met aluminiumfolie ten minste 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  4. Kook ondertussen de orzo volgens de aangegeven tijd op de verpakking gaar, giet af en houd warm.
  5. Bak voor de stroganoffsaus de ui en de knoflook in een lepel olie tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Voeg de shiitake en de paprika toe en bak ca. 3 à 4 minuten. Voeg de droge specerijen en de tijm toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet dan de room erbij en roer goed door. Laat afgedekt een paar minuten op zacht vuur staan. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de orzo over 4 borden, leg op elk bord 1 à 2 plakken rollade en een flinke schep stroganoff. Garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest