Rucola-sperziebonensalade met krokante gerookte tofu
Rucola-sperziebonensalade met krokante gerookte tofu

Salade

Rucola-sperziebonensalade met krokante gerookte tofu

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g gerookte tofu, in plakjes
150 g sperziebonen, steeltje eraf en gehalveerd
125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
50 g rucola
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 à 2 el citroensap
1 el pijnboompitten, geroosterd
Beetje bloem
Olijfolie om in te bakken + extra vierge olijfolie voor erover
Zout

BEreidings wijze

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water, ca. 6 minuten. Giet af onder koud stromend water.
  2. Dep intussen de plakjes gerookte tofu droog met keukenpapier en wentel ze in een beetje bloem.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofu in 1-2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng de sperziebonen met de cherrytomaatjes, ui, rucola, citroensap, 3 eetlepels extra vierge olijfolie en een paar korrels zout.
  5. Leg de gebakken tofu op de salade en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met stokbrood