Salade
Rucola-sperziebonensalade met krokante gerookte tofu
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g gerookte tofu, in plakjes
- • 150 g sperziebonen, steeltje eraf en gehalveerd
- • 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 50 g rucola
- • 1 kleine rode ui, gesnipperd
- • 1 à 2 el citroensap
- • 1 el pijnboompitten, geroosterd
- • Beetje bloem
- • Olijfolie om in te bakken + extra vierge olijfolie voor erover
- • Zout
BEreidings wijze
- Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water, ca. 6 minuten. Giet af onder koud stromend water.
- Dep intussen de plakjes gerookte tofu droog met keukenpapier en wentel ze in een beetje bloem.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofu in 1-2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de sperziebonen met de cherrytomaatjes, ui, rucola, citroensap, 3 eetlepels extra vierge olijfolie en een paar korrels zout.
- Leg de gebakken tofu op de salade en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Boodschappen lijst
- Geurloze kokosolie
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Cherrytomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker met stokbrood
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!