Rösti van knolselderij met salade
Rösti van knolselderij met salade

Hoofdgerecht

Rösti van knolselderij met salade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 212 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g knolselderij, geschild en grof geraspt
130 g kruimige aardappels, geschild en grof geraspt
2 el tarwebloem
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
4 verse eieren
1 el grove mosterd
2 tl witte wijnazijn
1 zak baby leaf salade
Olijfolie, om in te bakken + 1 el voor de dressing
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Leg de geraspte knolselderij en aardappel op een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het mengsel in een grote kom en meng er de bloem, bosui en zout en peper door. Verdeel in 8 delen.
  2. Verhit wat olie in een pan en leg er hoopjes röstimengsel in, druk ze plat tot ca. 1 cm dikte en bak ze in ca. 2 à 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  3. Houdt de rösti warm in een matig voorverwarmde oven terwijl je de eieren pocheert (zie tip).
  4. Klop in een kommetje een dressing van de olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng door de sla.
  5. Verdeel de rösti over 4 borden en maak af met een gepocheerd ei en wat salade.

Boodschappen lijst

Tips

Ehh gepocheerde eitje? We helpen even: breek de eieren elk voorzichtig in een apart kopje. Breng een pan met water tegen het kookpunt aan en giet er 2 eetlepels witte wijnazijn bij. Maak een draaikolk in het water met een garde en laat de eieren om de beurt in het water glijden. Pocheer ze ± 4 minuten. De dooier moet vloeibaar blijven. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Et voilà, jouw gepocheerd eitje is klaar om te serveren! Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020