Roodlofsla met garnalen en ginger beer
Roodlofsla met garnalen en ginger beer

Hoofdgerecht

Roodlofsla met garnalen en ginger beer

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml ginger beer pressé
180 g tijgergarnalen (diepvries)
8 stonkjes roodlof, in de lengte gehalveerd
1 citroen, sap + rasp (+ extra partjes voor erbij)
Klein handje verse groene kruiden, fijngesneden
Scheutje zonnebloemolie, om in te bakken
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en rooster hierin de roodlof. Blus af met ginger beer op het moment dat de randjes van de lof goudbruin kleuren, en voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe. Meng, als vocht vrijwel versa,pt, de verse kruiden erdoor (beetje achterhouden voor garnering).
  2. Verdeel de geroosterde roodlof over de borden en leg de garnalen erop. Strooi er naar wens wat zout en kruiden over en serveer meteen, eventueel met een partje citroen.

Boodschappen lijst