Romige orzo met spekjes, oesterzwammen en sinaasappel
Romige orzo met spekjes, oesterzwammen en sinaasappel

Hoofdgerecht

Romige orzo met spekjes, oesterzwammen en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 628 kcal / portie

Ingrediënten lijst

spekblokjes (St. Hendrick) 100 g
zonnebloemolie 1 el
oesterzwammen 150 g, in stukjes gescheurd
peper versgemalen
orzo (pasta in de vorm van rijst) 300 g
kookroom (soort naar wens) 200 ml
veldsla 75 g, gewassen
sinaasappel 1, alleen de rasp
Parmigiano Reggiano 100 g, geraspt

BEreidings wijze

  1. Bak de spekjes krokant in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de oesterzwammen toe en bak even mee. Breng op smaak met gemalen peper.
  2. Kook tegelijkertijd, in een andere pan, de orzo bijna gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan, giet de room erbij en zet op laag vuur. Blijf constant roeren totdat de kookroom is opgenomen.
  3. Voeg de oesterzwammen met spekjes toe aan de orzo.
  4. Verdeel de orzo over de borden en maak af met de veldsla, de sinaasappelrasp en geef de parmezaan er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer