Roerbakbief met amaranth en groenten
Roerbakbief met amaranth en groenten

Hoofdgerecht

Roerbakbief met amaranth en groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g rosbief, in blokjes of reepjes
150 g taugé, afgespoeld met kokend water
150 g shiitakes, in stukjes
75 g amaranth
1 klein blikje tomatenpuree
1 rode paprika, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 el sojasaus
1 tl versgeraspte gember
Kokosolie
Koriander ter garnering

BEreidings wijze

  1. Verhit wat kokosolie in een wok en bak de stukjes bief al omscheppend in enkele minuten rondom bruin op hoog vuur. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Verhit - indien nodig - nog wat kokosolie in de wok en roerbak de paprika met de shiitakes en knoflook en gember kort. Voeg de tomatenpuree en de sojasaus toe, samen met de gare amaranth en schep een minuutje om.
  3. Doe de stukjes bief en de taugé erbij en schep alles goed door elkaar. Warm nog 1 minuut door. Bestrooi met koriander en serveer met waterkerssalade.

Boodschappen lijst