Rodelinzen met pompoen curry
Rodelinzen met pompoen curry

Hoofdgerecht

Rodelinzen met pompoen curry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g rode linzen
½ fles pompoen
3 rode punt paprika's
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten
200 ml kokosmelk
Currypasta
1 rood pepertje
plakje verse gember
1½ tl kardemompoeder
1 tl korianderpoeder
verse koriander ter garnering

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Schil de lespompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm).
  3. Leg alle stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, kardemompoeder en korianderpoeder.
  4. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. De pompoen moet net gaat worden maar niet heel erg zacht. Hij zal later namelijk nog even gekookt worden in de curry.
  5. Kook de linzen in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de punt paprika's en snijd ze in dunne ringen.
  7. Snipper de ui en de knoflook, snijd de gember fijn en fruit dit samen met de paprika ringen in een grote pan.
  8. Voeg currypasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor de aanbevolen hoeveelheid) en twee eetlepels water toe en fruit kort samen.
  9. Voeg de gepelde tomaten en de kokosmelk toe tot het een geheel wordt.
  10. Kook de rode linzen en de pompoen gedurende 5 minuten mee in de curry en garneer het gerecht met een handje verse koriander.
  11. Serveer met rijst of warm naambrood.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd 45 minuten Dit recept is afkomstig van Anne Tauber