Rodekoolsalade
Rodekoolsalade

Salade

Rodekoolsalade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 g walnoten, grof gehakt
100 ml rode wijnazijn
2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
1 zure appel, geschild en in dunne reepjes
1 ui, fijngesnipperd
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ rode kool, stronk verwijderd en in dunne reepjes
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
4 el olijfolie
2 tl mosterdzaad
½ tl suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng het zout door de rodekool en laat 1 uur staan.
  2. Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, het mosterdzaad, de chilipeper en de gemalen peper aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  3. Giet de specerijenazijn door een zeef en laat helemaal afkoelen. Klop er daarna een dressing van met de olijfolie, knoflook en een beetje suiker.
  4. Maak een salade van rodekool, appel, ui, bleekselderij en walnoten en meng de dressing erdoor. Laat de salade minimaal 1 uur gekoeld staan zodat de smaken goed intrekken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter