Ravioli met salieboter
Ravioli met salieboter

Hoofdgerecht

Ravioli met salieboter

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 828 kcal / portie

Ingrediënten lijst

RAVIOLIDEEG:
300 g bloem
3 eieren
¼ tl zout
VULLING:
250 g ricotta
200 g mozzarella, geraspt
75 g Parmigiano Reggiano (parmezaan), geraspt + extra voor erover
2 el verse tijmblaadjes
SALIEBOTER:
125 g boter
15 g verse salie, blaadjes afgerist

BEreidings wijze

  1. Meng de bloem en het zout en stort als een bergje op het aanrecht. Maak een kuil in het midden en breek hierin de eieren.
  2. Roer met een vork vanuit het midden steeds wat extra bloem door de eieren totdat je een dikke brij hebt. Kneed dan in 10 minuten tot een elastisch deeg. Verpak in bakpapier en laat 30 minuten rusten.
  3. Meng voor de vulling de ricotta, mozzarella, parmezaan en de tijm door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak de ravioli in porties: rol een stuk deeg uit (bewaar de rest afgedekt) op een bestoven werkblad, steek er rondjes uit en schep op de helft een theelepel vulling. Maak de ronden vochtig en leg de overige rondjes deeg erop. Druk voorzichtig aan en zorg dat er zo min mogelijk lucht in blijft. Bestuif met bloem en dek af terwijl je de rest van de ravioli maakt.
  5. Laat de boter rustig smelten in een koekenpan en voeg de salie toe. Blijf roeren en let op dat de boter niet gaat bruinen.
  6. Kook de ravioli in een grote pan gezouten water in ca. 4 minuten gaar. Test op gaarheid, giet af en laat goed uitlekken. Doe de ravioli bij de boter in de pan en meng er voorzichtig door.
  7. Verdeel over 4 borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021