Ramennoedels met krokante tofu
Ramennoedels met krokante tofu

Hoofdgerecht

Ramennoedels met krokante tofu

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tofu
250 g ramen bruine rijst
200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
2 rode pepers, fijngehakt
Bosje bosui, schoongemaakt en in vieren
1 el tamari
1 el maiszetmeel (glutenvrij)
1 el ongezoete sushi-azijn
½ el geroosterde sesamolie
2 tl sesamzaad + extra voor erover
Scheut wokolie
Snuf zout

BEreidings wijze

  1. Dep de tofu goed droog. Snijd in blokjes en dep nogmaals droog. Leg de blokjes tussen 2 vellen keukenpapier en zet er een bord op. Laat 15 minuten staan.
  2. Meng het maiszetmeel met de gehakte peper en een snuf zout in een kom en schep de tofu erdoor.
  3. Verhit wat wokolie in een wok of grote pan en roerbak hierin de tofu in 5-6 minuten krokant. Schep de blokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Breng een pan met water aan de kook en bereid hierin de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Roerbak de bosui en sperziebonen (eventueel in wat extra olie) in 3-4 minuten beetgaar en lichtbruin. Voeg de noedels toe en bak ze snel op hoog vuur heel heet, blijf omscheppen. Voeg de sesamolie en het sesamzaad toe, laat een paar seconden sissen en meng er dan de tamari, azijn en tofu door.
  6. Serveer direct en garneer met extra sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021