Salade
Quinoasalade met bietjes
- • Salade
- • 2 personen
- • 562 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gele bieten
- • 200 g chioggia bieten
- • 130 g quinoa
- • 125 g gerookte meerval
- • 75 g baby leaf
- • 1 teen knoflook
- • ½ groentebouillonblokje
- • VINAIGRETTE:
- • 2 el azijn
- • 2 el olie
- • 1 el mosterd
- • 1 tl honing
- • Snufje zout & chilipeper
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar in de bouillon. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
- Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
- Was de babyleaf en laat goed uitlekken. Snijd (of scheur) de gerookte meerval in grove stukken.
- Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, honing, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
- Meng de quinoa met de sla en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en leg de gerookte meerval erop.
Boodschappen lijst
- Quinoa
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Baby leaf
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,69 340 Gram
removeadd product to cart
Tips
Je kunt de bietjes ook in dunne plakjes snijden en roosteren in de oven. De mooie kleuren vervagen dan jammergenoeg wel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!