Quiche met tomaat en zijdentofu
Quiche met tomaat en zijdentofu

Bakken

Quiche met tomaat en zijdentofu

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
200 g tarwebloem
150 g boter
Snufje zout
VULLING:
400 g zijdentofu
400 g cherrytomaten
2 el olijfolie
1 el bouillon
1 tl kurkuma
1 tl Provencaalse kruiden
1 tl zout
Snufje versgeraspte nootmuskaat
Snufje witte peper

BEreidings wijze

  1. Voor de taartbodem: kneed het meel en de margarine samen met het zout en 80 ml water tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Halveer de tomaten en laat ze afdruipen in een vergiet. Vet de bakvorm (∅ 28 cm) in met een beetje olijfolie en bestuif met bloem. Verhit de oven voor op 180°C.
  3. Bekleed de bakvorm met het deeg en bouw een deegrand op van 3 cm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Schuif in de oven op het middelste niveau en laat 10 minuten voorbakken.
  4. Voor de taartvulling: pureer de zijdentofu, olijfolie, zout, kurkuma, nootmuskaat en groentebouillon tot een gladde massa.
  5. Breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Giet de vulling in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Druk de tomaten met de ronding naar boven in de vulling. Op het middelste niveau 20 minuten bakken op 180°C, dan nog 15 minuten op 155°C. Laat na het baken even rusten.

Boodschappen lijst

Tips

In dit recept kan je ook andere groenten gebruiken zoals snijbiet, spinazie of broccoli.