Portabella met geitenkaas, walnoten en bospeen
Portabella met geitenkaas, walnoten en bospeen

Hoofdgerecht

Portabella met geitenkaas, walnoten en bospeen

  • Hoofdgerecht
  • 0
  • 512 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g portabello
75 g geitenkaas
25 g walnoten
1 bos bospeen
1 ui
1 teentje knoflook
1 el bakolie
1 el olijfolie
1 tl tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Of gebruik een ovenschaal.
  2. Veeg de portabella schoon en snijd het steeltje voorzichtig eruit. Snijd het steeltje klein. Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de portabella stelen, ui en knoflook 4 minuten. Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak de walnoten grof en voeg de helft toe aan de pan.
  4. Doe het ui-notenmengsel in een kom en meng het met de geitenkaas en olijfolie. Verdeel dit over de portabella's en bestrooi met tijm. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Breng intussen een pan met water aan de kook. Was en schil de bospeen en laat een klein stukje groen van het loof zitten. Kook de bospeentjes in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  6. Serveer de gevulde portabella's met de bospeen en strooi de overgebleven walnoten erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van EkoMenu