Pompoenstamppot met spinazie
Pompoenstamppot met spinazie

Hoofdgerecht

Pompoenstamppot met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 478 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g zoete bataten, geschild en in stukken
800 g pompoenblokjes
250 g groenten-rijst medaillons
150 ml melk
100 g babyspinazie
½ citroen, het sap
3 el zonnebloemolie
2 el verse rozemarijn, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de bataat- en pompoenblokjes samen gaar in een ruime pan met water en zout.
  2. Bak intussen de energie medaillons in zonnebloemolie zoals op de verpakking staat vermeld.
  3. Giet de gare bataat en pompoen af en stoom kort droog. Stamp grof en voeg daarbij de melk, babyspinazie en rozemarijn toe.
  4. Maak de stamppot op smaak met citroensap, zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021