Pompoenspread met walnoot en gember
Pompoenspread met walnoot en gember

Sauzen & dressings

Pompoenspread met walnoot en gember

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g pompoenblokjes
50 g walnoten, gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 takje tijm, de blaadjes
Klein handje koriander, fijngesneden
1 tl geraspte gember
Snufje kaneel
Snufje zout
Beetje gesmolten kokosolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. eng de blokjes pompoen in een ovenschaal met de kokosolie, knoflook en tijm en rooster in de oven in ca. 20 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen
  3. Maak van de pompoen een grove spread met de staafmixer of keukenmachine.
  4. Roer de gehakte noten, gember en de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en kaneel. Bestrooi eventueel met extra koriander en noten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter