Pompoensoep met kimchi
Pompoensoep met kimchi

Soep

Pompoensoep met kimchi

  • Soep
  • 4 personen
  • 113 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
100 g kimchi
1 oranje pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 3 cm (of 500 g pompoenblokjes)
2 cm gember, kleingehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
Handje pompoenpitten
Scheutje pompoenpitolie
Scheutje sojacuisine
¼ tl chilivlokken
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de gember en de pompoenblokjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot ze aangefruit zijn.
  2. Giet de bouillon erbij, voeg de chilivlokken toe en laat op laag vuur rustig gaar worden, ca. 15-20 minuten.
  3. Pureer met de staafmixer glad, breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat chili. Top met sojacuisine, pompoenpitolie en -pitjes en een schep kimchi.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.