Pompoenrisotto met een soukaburger
Pompoenrisotto met een soukaburger

Hoofdgerecht

Pompoenrisotto met een soukaburger

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 680 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g butternut pompoenblokjes
130 g risottorijst
75 g veldsla
2 soukaburgers
2 uien
2 tenen knoflook
½ groentebouillonblokje
2 el bakolie
Peper

BEreidings wijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook en bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.
  2. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de pan totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Doe halverwege de pompoenblokjes bij de risotto en kook 10-15 minuten mee.
  4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de souka burgers 5-10 minuten op een laag vuur.
  5. Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla de laatste minuut door de pompoenrisotto. Breng eventueel verder op smaak met peper. Heerlijk met de souka burger ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Je kunt de pompoenblokjes ook in de oven roosteren en daarna door de risotto scheppen. Zo krijgt de pompoen een intensere smaak.